"Niet de megafoon maar schild en zwaard..."
even voorstellen:
Doeko Bosscher
Wij zijn altijd rechtstreeks bereikbaar voor cliënten, zonder tussenkomst van secretaresses of andere tussenpersonen. Ook buiten kantooruren.

Over Doeko

Ik heb specifieke kennis van en ervaring in de behandeling van internationale en nationale geschillen over intellectueel- en industrieel eigendomsrecht, ICT recht en (algemeen) verbintenissenrecht. Het civiele procesrecht heeft mijn bijzondere belangstelling. De veelal complexe regelgeving biedt altijd wel een mogelijkheid voor vertraging, versnelling, of verbetering van de procesmogelijkheden, afhankelijk van de juridische positie en wensen van de cliënt. Procederen, schikken, of adviseren zelfs niets doen, maar met een goede inschatting van kansen en (on)mogelijkheden is wat ik doe in mijn beroep.

Evenals mijn compagnon Gijs van Bolhuis, ben ik een pragmaticus. Mijn juridische kennis is niet het einde, maar biedt een begin voor het oplossen van een zakelijk probleem van een cliënt. Voor mijn carrière in de advocatuur ben ik in 1997 gepromoveerd met een proefschrift over wiskundige informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn promotie heb ik mijn rechtenstudie afgerond. Hiermee heb ik zeer gedegen analytische training gehad. Bij verscheidene advocatenkantoren heb ik het vak van advocaat geleerd. In iedere zaak streef ik ernaar de cliënt meerdere opties te bieden, vandaar de naam van ons kantoor: Plan B advocaten.

Het is mijn taak het belang van mijn cliënt zo integer mogelijk te behandelen. Ik ben niet de megafoon van mijn cliënt, maar wel zijn schild en zwaard. Het winnen van een zaak is vaak niet het einde van het verhaal, verliezen kun je op vele verschillende manieren, en een schikking die wordt gedragen door de cliënt en zijn wederpartij is te prefereren boven een door de rechter beslechte strijd.

Ik ben geïnteresseerd in de mens binnen en buiten mijn vak, en prijs mij gelukkig met een fijne vrienden- en vriendinnenkring. Mijn hobby’s zijn hardlopen, films kijken en het bouwen van technische installaties met mijn zoontjes, zoals knikkerbanen.